Speciale installaties

Klantspecifieke oplossingen voor de bewerking van oppervlakken

Uw uitdaging is ons streven – wij ontwikkelen en produceren speciale klantspecifieke oplossingen voor de moderne en economische productie.

Hier vindt u een klein overzicht van verschillende speciale oplossingen. Voor uw geheel persoonlijke aanvraag maken wij graag een afspraak met u.


Doorloop-straalinstallaties

De doorloop-straalinstallaties RKL en REDL overtuigen met hun enorme prestatievermogen

In de vele staalverwerkende industrietakken zijn de te bewerken staven/halffabricaten speciale profielen en trekdraden belangrijke voorproducten met hoge kwaliteitseisen. Deze compacte turbine-straalinstallaties bereiken een doorvoersnelheid van max. 130 m/min. en een oppervlaktekwaliteit tot Sa 3.


Krukas blaasmachine

Straaloplossingen met hoge mate van automatisering

Door doelgericht stralen kunnen verschillende types krukassen optimaal gereinigd worden. Op verzoek kunnen onderdeel specifieke programma's in de PLC van de Rösler-straalinstallatie voor krukassen worden opgenomen. De werkstukhouder en het straalbeeld worden automatisch binnen enkele seconden aan de veranderde eisen aangepast.


Voor het volautomatische richten en draaiend stralen van motorenblokken tot 5 ton per stuk

De volledig nieuw ontwikkelde motorblokstraalmachine RMBS 1-842 is ontwikkeld om alle motorblokvarianten met een gewicht van één tot vijf ton door stralen te reinigen, ontzanden en ontbramen. Het systeem houdt rekening met specifieke producten en eisen. Verschillende straalprogramma’s worden opgeslagen in de machinebesturing, hetgeen het gewenste volautomatische proces verzorgd. De RMBS is uitgerust met acht hoogvermogen EVO 38 turbines met een turbinediameter van 400 mm. Het motorvermogen van 30 kW per turbine zorgt voor een doorvoer van 350 kg straalmiddel per minuut.


Automatisering in perfectie - Successysteem Roboblaster

Een robot straalinstallatie (=RROB) is een straalinstallatie welke werkt volgens het werpstraalprincipe. Toepassingsgebied van een RROB zijn de middelgrote producten welke over het algemeen een gecompliceerde geometrie hebben. De producten worden door een robot gepakt en in de straalinstallatie gebracht. Door gebruik te maken van  vier, in plaats van twee, hoogrendement werpwielen in combinatie met een roterende beweging, wordt in een zeer korte tijd een egaal straalbeeld verkregen waarbij ook de moeilijk bereikbare plaatsen gestraald worden.

Afhankelijk van de eisen kan de robot een roterende beweging hebben maar ook is een extra axiale en radiale beweging mogelijk. Dit wordt mogelijk gemaakt door de speciale gepatenteerde afdichting tussen de robot en de straalinstallatie.