Stralen van bulk/stort materialen of gevoelige onderdelen in batch of doorlopende bewerking

Muldenband straalmachine RMBC

In bulk geproduceerde onderdelen die over elkaar mogen rollen, zijn ideaal voor behandeling in een muldenband straalmachine ongeacht het type materiaal waaruit ze gemaakt zijn. Alles van kleine, delicate kunststof delen tot grote gietdelen kunnen behandeld worden tot de hoogste standaards. Het batch system kan uitgebreid worden tot een volautomatisch systeem met laad en los systemen.


Muldenband doorloop straalmachine RMBD

Met de ontwikkeling van deze continu werkende straalmachine heeft Rösler een volautomatische afwerking van werkstukken op het technisch hoogste niveau gerealiseerd. De machine kan zowel voor bulkgoederen als het bewerken van werkstukken met gecompliceerde geometrieën worden gebruikt.

Deze doorloopmethode biedt enkele belangrijke voordelen ten opzichte van het werken met charges:

  • permanente aanvoer met werkstukken
  • kan probleemloos in productieprocessen geïntegreerd en geautomatiseerd worden
  • eenvoudige behandeling van onderdelen

Werkstuktransportsysteem:
Met het kwalitatief hoogwaardige transportsysteem worden de werkstukken in een en dezelfde stap door de machine getransporteerd, constant rondgedraaid en perfect gestraald.

Straalsysteem/turbines:
De straalturbines van Rösler garanderen, door de exacte positionering op de straalkamer, een optimaal straalresultaat en snelle doorlooptijden. Al naargelang de vraag van de klant kan het aantal turbines evenals hun capaciteit worden aangepast.

Mogelijkheden voor het vullen en legen:
Op maat inzetbare laad- en lossystemen zoals bijv. hef- en kantelsystemen, trilgoten, trilbuffer, draaitafels en nog veel meer, maken een optimale aanpassing aan bestaande productieprocessen mogelijk.

Onderhoud:
Alle aan slijtage onderhevige zones kunnen door probleemloos bereikt kunnen worden. Het werkstuktransportsysteem kan via een railsysteem uit de installatie worden verplaatst. Zo worden stilstandstijd tot een minimum beperkt en het onderhoud kan in een prettige werkhouding snel en eenvoudig worden uitgevoerd.