Speciale installaties

Innovatie en individualiteit zijn twee van de principes waarop de Rösler-groep drijft. Dit leidt ook tot de continue ambitie om nieuwe en grotere klanteneisen perfect om te zetten. Zo zijn in de afgelopen jaren continu nieuwe oplossingen ontwikkeld, die op de individuele behoeften van onze klanten ingaan. Een aantal van onze speciale oplossingen hebben wij op deze pagina voor u bijeengezet.

 

Velgenbewerkingsinstallatie FBA 24/2 Turbo

Spiegelglanzoptik mit edlem Metall-Look für Gebraucht- und Neufelgen

Die speziell für die Bedürfnisse der Felgenbearbeitung entwickelte Anlagentechnik, mit zwei seitlich angeordneten Unwuchtmotoren, ermöglicht einwandfreie Ergebnisse bei kurzen Bearbeitungszeiten. Durch die stufenlose Drehzahlregelung und verstellbare Motorenstellung ist eine flexible Anpassung an jede Bearbeitungsaufgabe möglich.


Polijstmachine voor munten MPA

Volledig geautomatiseerde oplossingen voor normale en verzamelaarsmunten
In de wereld van de muntbewerking is Rösler al vele jaren marktleider. Toonaangevende proces- en machinetechnische ontwikkelingen zijn gebaseerd op gefundeerde knowhow. Zowel als het gaat om de reiniging van standaard munten na het gloeiproces of om het voor- en nabewerken van gegalvaniseerde munten. De volautomatische speciale centrifugaalunit, MPA 37.1 A/2, gemaakt van roestvrij staal met een procescapaciteit tot 1500 kg/uur - de grootste in de markt - is een van de meest populaire machines geworden. Het droogproces wordt overgenomen door zowel hetelucht-ronddrogers zonder droogmedia en lineaire heteluchtdrogers met speciale textielafdekkingen, alsook door klassieke drogers die gebruik maken van droogmedia.


Machine voor het polijsten/poleren van bestek

Systemen voor het reinigen, drogen en polijsten/poleren van bestek
Reinigen zonder resten achter te laten en dat gecombineerd met zonder vlekken drogen en polijsten van vuil bestek, met name bij aangekoekte voedselresten. Allerlei soorten bestek - van de keukenlepel tot de schuimlepel. Roestvrij staal en zilver bestek kan ook weer gezuiverd worden, d.w.z. worden ontdaan van lichte corrosieaantasting en sporen van gebruik.


Steenbewerking

Steenbewerkingssystemen met automatische werkstukhandling
De Rösler steenbewerkingsinstallaties zijn speciaal voor de oppervlaktebewerking van marmer en andere stenen ontwikkeld en onderscheiden zich door hun robuuste lasconstructie en de verhoogde capaciteit van de trilaandrijving. Zelfs op extreem grote en zware werkstukken met een gewicht van meer dan 100 kg kan een fantastische oppervlaktefinish worden bereikt.

Terwijl in het begin het ontbramen en "verouderen" van stenen op de voorgrond stonden, kan Rösler vandaag de dag een breed spectrum aan steenbewerkingsmogelijkheden aanbieden: bijv. afronden en gladmaken van kanten, reinigen en polijsten van stenen oppervlakken, wassen en drogen alsook decoratief stralen. De bewerking geschiedt in aparte machines of in uiterst productieve gekoppelde installaties met volautomatische processen en minimaal handwerk.


Houtbewerking

De oppervlaktebewerking van houten speelgoed en decoratie-artikelen vindt vaak door middel van verschillende glijslijpprocessen plaats. Ontbramen na het zagen of frezen, gladmaken of lakken kan afhankelijk van het werkstuk met speciale installatietechniek plaatsvinden. Daarbij staan harde houtsoorten op de voorgrond.