Proceswatersysteem

Besparing van resources door volledige recycling

Het proceswater-recyclingsysteem van Rösler kan met vrijwel elke glijslijpinstallatie gecombineerd worden. Hierdoor wordt het besparingspotentieel bij het glijslijpen verhoogd en de procescontrole gegarandeerd.
De meeste glijslijpprocessen zoals ontbramen, fijnslijpen, grof slijpen, kanten verronden of polijsten zijn natte processen. Water en reinigingsmiddel (compound) zijn de transporteurs voor de opgebouwde slijp- en metaalstof. Het proceswater dat ontstaat wordt door middel van recyclingtechniek volledig gerecycled.
Water- en compoundbesparingen dragen bij aan een aanzienlijke ressources- en kostenreducering. De machinetechniek baseert op een speciaal afgestemde combinatie van mechanisch en fysisch werkende centrifugaaltechniek ,met een versnellingscapaciteit tot 2000 g, gecombineerd met eigen ontwikkelde, milieuvriendelijke chemie.
Rösler-Proceswater-Recyclinginstallatie kunnen bijna onbeperkt worden aangepast aan elke glijslijpsituatie. Daartoe staat een variabel systeem met volledig- en halfautomatische installaties ter beschikking. Niet alleen de machinetechniek komt uit één hand! De proceswater-recyclingsystemen moeten specifiek afgestemd op de toepassing met het glijslijpproces samenwerken.

Proceswatersysteem Z800

De serie van de halfautomatische korfcentrifuges onderscheidt zich naast de voortreffelijke afscheidingsprestatie met name door de ruimtebesparende opstelling in de directe omgeving van de glijslijpinstallaties. De centrifuge alsmede de installatiebesturing en de proceswater- en schoonwatertank zijn als totale eenheid gebruiksklaar geïnstalleerd. De kern van de installatie is de door Rösler ontwikkelde en gebouwde centrifuge.


Proceswatersysteem Z1000

In verschillende soorten toepassingen is het noodzakelijk om bijzonder grote hoeveelheden vaste stoffen of grote hoeveelheden water in korte tijd te centrifugeren. Installaties waarbij een handmatig verwisselen van de slibelementen voorzien is, kunnen vaak niet in een dergelijk werkproces geïntegreerd worden. Om deze reden worden hier proceswater-kringloopinstallaties van de serie ASS met een automatische slibverwijdering gebruikt. Het bijzondere aan de automatische proceswater-kringloopinstallaties is het automatisch verwijderen van de vaste stofdeeltjes na het centrifugeren in een slibwagen met een inhoud van 300 liter onder de centrifuge. Na deze procedure wordt de rotor gespoeld om eventueel restvuil te verwijderen en bij de volgende reinigingscyclus onbalans en daarmee lagerslijtage op de korte termijn te voorkomen. Ter beveiliging zijn de centrifuges standaard met een onbalanssensor uitgerust, die de installatie indien nodig uitschakelt.