Schleppfinisher

Glijdend slijpen zonder productcontact - Sleepslijp installaties

Bij een sleepslijp installatie worden de producten gemonteerd in een opspanning. Deze opspanning wordt roterend om de machine as en om de as van het product in de chips gebracht. Door de hoge snelheid waarmee de producten door de chips worden bewogen zijn er zeer korte procestijden te realiseren. De machines worden toegepast daar waar een zeer intensieve bewerking vereist is en de producten elkaar niet mogen raken.

Nieuwe compacte Sleepfinish installatie

Drie machine types completeren onze sleepfinish mogelijkheden:

  • R 4/700 SF met 4 werkstations (spindels) en een bewerkingscompartiment met een diameter van 700 mm : voor het behoedzaam oppervlakte finishen van delicate producten die elkaar tijdens het finishen niet mogen raken.
  • R 6/1000 SF met 6 werkstations (spindels) en een bewerkingscompartiment met een diameter van 1000 mm
  • R 4/1300 SF met 4 werkstations (spindels) en een bewerkingscompartiment met een diameter van 1.300 mm

Onze sleepfinishers zijn voorzien van frequentieregelaars voor variabele rotatie snelheden van de carrousel en de aandrijving van de werkstations. De hoofdaandrijving is geconstrueerd voor op-en-neer bewegingen en horizontale bewegingen tussen de verschillende werkstations. Al onze compacte sleepfinish systemen hebben slechts weinig ruimte nodig. Binnenkort zullen deze nieuwe sleepfinish systemen ter beschikking staan voor procestesten in ons testcentrum in Untermerzbach (D).