Centrifugaalkrachtinstallaties

Vibrerende afwerking bespaart geld en verbetert gelijktijdig de kwaliteit van de producten.

In een centrifugaal slijp machine wordt door een roterend bodemdeel (spinner) en stilstaande wand (tub) een spiraalvormige (=toroïdale) beweging verkregen. De snelheid waarmee de massa roteert is veel groter dan bij de vibratoren hetgeen tot uitdrukking komt in een procestijd welke tot 15 keer korter kan zijn.

Door het wijzigen van het toerental, waterniveau en type chips zijn deze machine types zeer universeel inzetbaar voor het polijsten tot agressief ontbramen. De centrifugaal slijp machines zijn te verkrijgen in een "handmatige" uitvoering en een volautomatisch systeem. Voor het separeren (=scheiden) van chips en producten zijn er een aantal mogelijkheden zoals door middel van een zeefdek of magneet separateur.

Centrifugaalkrachtinstallaties serie E

Deze serie is de compacte versie, die zowel met als zonder externe sorteerinrichting in het modulaire systeem wordt gebruikt. Zowel stuk-voor-stuk bewerkingen als de behandeling van afzonderlijke delen met directe werkstukverwijdering uit het werkreservoir, maar ook het gebruik van een extra zeefmachine is mogelijk.
Het modulaire systeem is goed geschikt voor gepersonaliseerde bewerkingen. Met een door de centrifugaalkrachtinstallatie ontkoppelde zeefmachine kunnen ook moeilijkere sorteerwerkzaamheden worden uitgevoerd.


Centrifugaalkrachtinstallaties serie E/SM en E/SA

Deze series koppelen de bewerkingsunit direct aan de werkstuk-sorteerinrichting. Daarmee wordt het gebruik van de installatie bijzonder makkelijk voor de operator. Want de bewerkingsmiddelen blij-ven na hun afscheiding van de werkstukken in de installatie achter. De gecombineerde werk-sorteerunit zwenkt na de sorteerprocedure motorisch in de werkpositie terug en zodoende komt het bewerkingsmiddel weer in het werkreservoir terecht – klaar voor gebruik voor de volgende lading.


Centrifugaalkrachtinstallatie van de serie E-A

Het concept van de E-A centrifugaalkrachtinstallaties is de geautomatiseerde werkprocedure in het compacte design. Deze installatietechniek kan perfect aan geautomatiseerde werkstuktoevoer en drogingsinstallaties gekoppeld worden.


Centrifugaalkrachtinstallatie van de serie A2 (Profi-Line)

Profi-Line centrifugaalkrachtinstallaties zijn volgens het door Rösler ontwikkelde 2-charge-systeem opgebouwd. De 2-charge-techniek biedt gelijktijdig bewerken en sorteren op zijn best. Een vermenging van onderdelen tussen de ladingen kan nagenoeg worden uitgesloten.