Wereldwijde testcentra

Het bijzondere van het Rösler-systeem ligt in de uniforme benaderingswijze. Installaties en processen worden individueel, zowel op de betreffende bewerkingseisen als een optimale integratie in het productieproces afgestemd. Veel vestigingen van de Rösler-groep zijn voorzien van eigen testcentra met de meest moderne installatietechniek. Om de juiste informatie betreffende het bewerkingsverloop te verkrijgen, worden in het testcentrum eerst bewerkingen met proefwerkstukken van de betreffende klant uitgevoerd. Daarbij wordt bepaald welk bewerkingsproces - trommelen of stralen - met welke randapparatuur moet worden gebruikt.

 


Ontwikkeling en optimalisatie van processen 

Van de bewerking van proefwerkstukken via het procesconcept tot aan de machinetechnische realisatie en een competente aftersales-service leveren wij uniforme oplossingen uit één hand.

In onze grote testcentra kunnen wij alle trommel- en straalprocessen op ware grootte nabouwen. De meest moderne meettechnieken - natuurkundige en chemische - ondersteunen de ontwikkeling en optimalisatie van onze processen. In onze constructie- en ontwikkelingsafdelingen werken dagelijks meer dan 90 ingenieurs en technici aan individuele systeemoplossingen.


Ontwikkeling en optimalisatie van producten

De unieke bandbreedte van de Rösler-portfolio, wereldwijd verspreide testcentra en een ultramodern laboratorium in de hoofdvestiging in Untermerzbach scheppen alle voorwaarden voor een rendabele en innovatieve ontwikkeling en optimalisatie van producten op het gebied van trommelen en stralen.

Van de procesmiddelen via de machines en vibratiemotoren tot aan filterinstallaties of proceswatercentrifuges en kettingelementen zoals drogers en vulvoorzieningen: alle componenten worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Deze veelomvattende productiediepte is uniek in onze branche.


Meting van plastische vervorming 

De eisen aan het stralen worden steeds hoger, vooral op het gebied van Shot Peening. Daarbij worden plastische vervormingen in het materiaal effectief verminderd om de levensduur van onderdelen te verbeteren, de stabiliteit van het onderdeel te vergroten of belastingseigenschappen te verbeteren.

Met behulp van röntgendiffractie biedt Rösler een speciaal meetsysteem voor het analyseren van mechanische spanningen aan kristallijne oppervlakken. Hiermee kunnen straalprocessen snel gecontroleerd en de procesontwikkelingstijden gereduceerd worden.

Rösler biedt tevens, als onafhankelijke dienstverlening,  analyses door middel van röntgendiffractie aan.