Rösler service straaltechniek: snel, betrouwbaar, veelzijdig

Rösler Retrofit: installatiemodernisering met verstand

Met Tune-Up, het Retrofit-merk van Rösler, bieden wij u een breed palet aan systematische en geheel individuele oplossingen in de straaltechniek: van innovatieve turbines van de series RUTTEN en Gamma G via een brede keuze aan straalmonden – ook op maat gemaakt – tot aan de extra componenten voor automatisering en een geoptimaliseerde controle van de processtabiliteit.

Niet alleen het energie- en bedrijfsmiddelenverbruik kan door Retrofit tot een minimum worden teruggebracht. Gepaard met langere standtijden van de slijtagedelen worden ook de onderhouds- en reparatiekosten verlaagd. Naast aanzienlijke kostenbesparingen komen zo nieuwe productiecapaciteiten vrij.


Rösler reserveonderdelen en componenten: altijd op voorraad, snel bij de klant

Met 15 vestigingen in de hele wereld en een magazijn met hoge rekken op de locatie Untermerzbach met ongeveer 8000 pallet-plaatsen beheert Rösler een extreem grote voorraad met reserveonderdelen en slijtagedelen. Daarmee garanderen wij een continu hoge beschikbaarheid met snelle levering.

Naast standaard reserveonderdelen, extra componenten en procesmedia garandeert Rösler door moderne CNC- en lasermethodes bovendien een betrouwbaar hoge toegevoegde waarde wat betreft op maat gemaakte onderdelen, die indien nodig door middel van een spoed-productieservice binnen de kortste tijd ter beschikking kunnen worden gesteld.

Bovendien bieden wij een betrouwbare service reserveonderdelen, ook voor installaties van andere producenten.

Reserveonderdelen worden zo spoedig mogelijk – indien nodig ook met koerierdienst 's nachts – geleverd. Met extra magazijnadvies voor optimale productieprocessen wordt onze serviceaanbod voor reserveonderdelen en componenten afgerond.

Tot Rösler Straaltechniek behoren de merken: Rutten, Hunziker, Baiker, Köhne, Vapor Blast en Jet Wheelblast.


Rösler service straaltechniek: allround en 24 uur per dag

Ons team van bijna 50 medewerkers in de service straaltechniek garandeert u een allround begeleiding voor alle onderwerpen, met slechts een contactpersoon. Wij zijn op ieder willekeurig moment voor u bereikbaar en staan graag tot uw beschikking.

Innovatie eindigt voor ons niet bij de ontwikkeling van nieuwe producten of componenten. Wij denken verder en leggen het gehele traject samen met u af, uitgaande van uw wensen en eisen: van de machinemontage tot onze uitgebreide aftersales-services.

Ons dienstenpakket op het gebied service straaltechniek omvat:

 • Montages en inbedrijfstellingen: flexibel qua tijd, betrouwbaar en competent
 • Reparaties: snel en ongecompliceerd, met korte reactietijden
 • Onderhoud en inspectie: met individuele servicecontracten
 • Advisering bij de procesoptimalisering: knowhow van Rösler gebruiken, met de mogelijkheid om tests in ons testcentrum uit te voeren
 • Integratie in een bestaande productielijn: hoe groot of hoe complex dan ook – sleutelklaar, met daaropvolgende nieuwe beoordeling van de CE-conformiteit
 • Onderhoud op afstand en telefonische ondersteuning: in dringende gevallen op +31 412 / 646-600
 • Hulp om aan de plichten van de exploitant te voldoen: door onze service bent u in staat, uw plichten als exploitant tegenover de wetgever en uw verzekering te bewijzen.

  • Aardleidingcontrole volgens DIN EN 60204-1/ VDE 0113
  • Controle van de werkmiddelen volgens de bedrijfsveiligheidsverordening (BetrSichV)
  • Functiecontrole van filterinstallaties volgens de verordening gevaarlijke stoffen (GefStV)
  • en controle van CO2-blussystemen, drukketelinstallaties, explosiebestendige filterinstallaties, branders c.q. naverbrandingsinstallaties en lakinstallaties

 • Opleidingen voor de straaltechniek: individueel en beproefd – via Rösler Academy
 • Wettelijk vereiste documentatie volgens DIN EN 82079-1: wij bieden vervanging en vertalingen