RÖSLER TuneUp is HET ideale programma voor de modernisering van gritstraaluitrusting!

… up-to-date zijn!
Productiviteit en efficiëntie – dat zijn de alom aanwezige thema's in onze dagelijkse activiteiten. Met name de technische vooruitgang is razendsnel, biedt voortdurend nieuwe kansen en vaak onverwacht potentieel. Dit vraagt om continue aandacht voor het moderniseren van uw machines. Onze ervaring laat zien dat, met name voor straaltoestellen met een hoog verbruik van werkmiddelen, het naderhand aanbrengen van de meest recente ultramoderne technologie zeker essentieel is.

… economisch denken!
Maar met RetroFit wordt niet alleen het verbruik van slijtdelen verlaagd. Door de langere levensduren worden ook de vervangingsintervallen van reserveonderdelen langer, waardoor minder onderhoud nodig is. Dus naast het zorgen voor aanzienlijke besparingen, ontstaan er met RetroFit ook nieuwe productiecapaciteiten.

… concurrentieel zijn!
De gewonnen hulpbronnen maken het mogelijk om essentiële concurrentievoordelen te ontwikkelen, waarbij uw marktaandeel op economische wijze kan worden vergroot.
In de toekomst zal een ideale configuratie van de productiemachines, samen met het besparingspotentieel verkregen door energie-efficiënte straalsystemen met weinig onderhoud een steeds belangrijkere rol spelen in alle relevante ondernemingen.

TURBINES

De straalturbines vormen het hart van iedere gritstraalmachine. Zij bepalen de straalresultaten, zijn normaal gesproken de grootste gebruikers van verbruiksmateriaal, zoals slijtstukken, en vereisen intensief onderhoud. Met ons uitgebreid turbine-portfolio kunnen wij de optimale oplossing bieden voor nagenoeg elke gritstraaltoepassing.

 

Gamma G -turbines – ontworpen voor eenvoudig onderhoud

 • Speciaal ontworpen gebogen schoepen zorgen voor zeer hoge middelwerpsnelheden, precieze straalpatronen en een extreem hoge efficiëntie
 • Vergeleken met traditionele turbines max. 15% hogere energie-efficiëntie
 • Werpbladen gemaakt van gesmeed gereedschapsstaal bieden een zeer hoge slijtweerstand
 • Eenvoudige verandering van de draairichting van de turbine
 • Beide zijden van de werpbladen kunnen worden gebruikt
 • Afhankelijk van de gebruikte straalmiddelen, max. 3 maal langere globale levensduur van het blad
 • Eenvoudige vervanging van de werpbladen door gewoon het deksel van de turbine aan de zijkant te verwijderen

RUTTEN-turbines – voor een langere levensduur

 • Speciaal ontworpen gebogen werpschoepen zorgen voor zeer hoge middelwerpsnelheden, precieze straalpatronen en een extreem hoge efficiëntie
 • Vergeleken met traditionele turbines max. 25% hogere energie-efficiëntie
 • Werpbladen gemaakt van uiterst slijtvaste legeringen zorgen voor een uitzonderlijk lange levensduur van het blad
 • Beide zijden van de werpbladen kunnen worden gebruikt
 • Eenvoudige verandering van de draairichting van de turbine
 • Afhankelijk van de gebruikte straalmiddelen, max. 10-16 maal langere globale levensduur van de turbine 

HURRICANE-turbines – voor vele soorten toepassingen

 • Verkrijgbaar als versie in gegoten staal, gereedschapsstaal en hard metaal.
 • Probleemloze omschakeling van de ene materiaalversie op de andere, zodoende eenvoudige aanpassing aan veranderingen van het grintstraalproces
 • Moderne turbine met enkele schijf heeft minder onderdelen nodig en is eenvoudig te onderhouden
 • "Slim" ontwerp, helemaal zonder interne schroeven

(Kopie 8)

EVOLUTION-turbines – voor zeer grote hoeveelheden middelen

 • Het speciale ontwerp van het turbinehuis maakt een maximale mediadoorstroming mogelijk
 • De turbine met twee schijven garandeert een precieze "hotspot" voor een meer efficiënt gritstraalproces
 • "Slim" ontwerp, helemaal zonder interne schroeven
 • De turbine kan met de klok mee en tegen de klok in draaien

EEN STABIEL GRITSTRAALPROCES IN STAND HOUDEN

Om te voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden van de markt is het mogelijk om 100% constante,
herhaalbare gritstraalresultaten te produceren. Wij bieden een groot aantal ondersteunende systemen waarmee absolute processtabiliteit gewaarborgd wordt.

 

MagnaValves - Straalmiddeldosering met de combinatie van zeldzame aardmagneten en een elektromagneet

MagnaValves garandeert een maximale processtabiliteit en -nauwkeurigheid voor de precieze dosering van straalmiddelen aan de turbines en het bijvullen van middelen. Deze systemen bestaan uit zeldzame aardmagneten voor normaal gesloten werking en een elektromagneet om de stroomsnelheid van de middelen te controleren. Bij ingeschakelde stroom wordt het magnetische veld geneutraliseerd en kan er middel door de klep stromen. Als de stroom voor de MagnaValve niet ingeschakeld is, stoppen de permanente magneten de stroming. Aangezien het systeem geen bewegende delen heeft, is het niet onderhevig aan slijtage en heeft het nagenoeg geen onderhoud nodig. Modellen met sensorspoel maken het mogelijk om de stroming van de middelen nauwkeurig te meten.

Lagerkleppen – Controle van de stroming van de middelen met pneumatisch geactiveerde doseerkleppen

De lagerkleppen staan voor een bewezen en kosteneffectief systeem voor het doseren van straalmiddelen aan de turbines, met een constante stroomsnelheid. Lagerkleppen worden pneumatisch geactiveerd en kunnen apart bestuurd worden (geopend of gesloten). Met het gebruik van een lineaire motor kan de stroomsnelheid van de middelen verder verbeterd worden.


SPECIALE SYSTEEMCOMPONENTEN

Door het gebruik van speciale systeemcomponenten uit ons productassortiment kunt u uw globale gritstraalproces snel optimaliseren, uw kosten verlagen en de productiviteit van uw gritstraaluitrusting verhogen.

 

Magnetische afscheiders

Magnetische afscheiders worden gebruikt om niet-magnetische deeltjes, bijv. zand, te verwijderen van stalen straalmiddelen, om turbineslijtage te verlagen. Met magnetische afscheiders van Rösler kan de hoeveelheid zand in de straalmiddelen worden verlaagd tot 0,1%.

Retrofit Middelen bijvullen

Medianiveausensoren in de vultrechter activeren een pneumatische klep om de vultrechter bij te vullen met verse straalmiddelen vanuit een speciale voorraadtrechter. Het bijvullen van verbruikte straalmiddelen garandeert een constant werkmengsel van middelen.

Slijtagevoeringen

Onze speciale, gepatenteerde slijtagevoeringen voor de straalkamer bieden een extra mogelijkheid om uw bedrijfskosten te verlagen. Ze kunnen eenvoudig geïnstalleerd en vervangen worden en bieden een uitzonderlijk lange werktijd. Dit helpt om dure inrichtingswerkzaamheden aan uw straalkamer te voorkomen. Alleen al door de slijtplaten te draaien, kan hun globale werktijd praktisch worden verdubbeld.

Automatische aanpassing van het straalpatroon

Als er verschillende werkstukken gegritstraald moeten worden met verschillende straalprogramma's, kan de aanpassing van het straalpatroon een belangrijke procesverbetering opleveren. De aanpassing van het straalpatroon wordt geactiveerd door middel van het PLC-programma en leidt tot een verhoogde productiviteit.

Zeefdekken

Grote deeltjes in de straalmiddelen zoals schroeven of andere metalen delen kunnen een turbine ernstig beschadigen of zelfs vernielen. Het zeefdek is geïnstalleerd voor de vulopening van de turbine. Het vangt alle grotere deeltjes op, voordat het middel naar de turbine stroomt. Deze deeltjes kunnen worden afgevoerd door eenvoudigweg een plaat voor het zeefdek te verwijderen.