Historie

Historie Rösler te Duitsland

1933 Oprichting van een porselein fabriek door Richard Stephan Rösler

1958 Start van de productie van ontbraam chips door Roland Rösler te Hausen

1974 Eerste ontwikkeling van ontbraammachines en compounds

1980 Door de enorme expansie was een uitbreiding noodzakelijk, deze werd gevonden in Untermerzbach

1995 Stephan Rösler neemt als derde generatie de leiding over

1997-1998 Certificering voor de onderneming van ISO 14001 en 9001

1998 Uitbreiding van de straaltechniek met een tweede ontwikkel en testcentrum

2000-2001 Uitbereiding van de machinebouw, administratie en klantenondersteuning

Tot 2001 Uitbereiding van meerdere vestigingen in Oostenrijk, Zwitserland, Singapore, Brazilie, Zuid Africa en USA

2004 Uitbereiding van de  strategische organisatie van de Rösler groep doordat de Firma Vapor Blast (Specialist in luchtvaartapplicaties) en Köhne GmbH (Complete conserveringslijnen)

2006 Nieuwbouw van nog één extra montagehal voor de straaltechiek in Untermerzbach. Overname van straalmachineproducent JetwheelBlast USA. Uitbreidingslocatie Frankrijk

2007 Overname van de speciaalstraalmachineproducent Baiker Machinebouw AG in Zwitserland. Overname van 2 producenten van "plastic media", namelijk Polyflow and ElectroHone - both USA. Investering van 10 Mio. EUR voor het uitbereiden van de straalkapaciteiten in Untermerzbach.

2008 Nieuw kantoorgebouw en hal bij het moederbedrijf in Untermerzbach en verdere acties zoals een extra lasersnijmachine en machine gereedschappen. Investeringsvolume ? 6 miljoen. Oprichting van Rösler Surface Tech Private Limited, India. Momenteel zijn er meer dan 1300 medewerkers werkzaam bij
de diverse Rösler vestigingen waarvan 874 werkzaam zijn in Duitsland. Ons verkoopgebied wordt door 15 vestigingen ondersteund en door meer dan 60 vertegenwoordigingen wereldwijd. Nieuwste aanwinst van Reni Cirillo S.p.A., een bekende Italiaanse fabrikant van vibro systemen.

Ondanks deze grote zijn wij nog altijd een familie bedrijf en zullen dat in de toekomst ook zo houden.

2011 Acquisitie van Rutten Wheels uit België, al 20 jaar wereldwijd marktleider op het gebied van Long-Life straalturbines. Investering van 7 miljoen USD in een uitbreiding van de productiefaciliteit voor lasersnijden, staalconstructies, CNC-bewerkingen en montage alsook administratie met 11.000 m².

2012 Ingebruikname van 2 nieuwe hallen voor de productie van machines en een volautomatisch hoogbouwmagazijn met laadplaats in de hoofdvestiging in Untermerzbach. Rösler investeerde hiermee 8,5 miljoen € in de productievestiging in Duitsland. Verder werd de Indiase vestiging in Pune, Maharashtra uitgebreid met een productiestraat voor straal- en glijslijpinstallaties.

2013 Europees marktleider op het gebied van straaltechniek op basis van nieuw verkochte installaties.

2014 Opening van de productielocatie in Pune, India - 2680  m² productieoppervlak met daarbij 240 m² bureauruimte.

2015 De dagelijkse leiding van Rösler Oberflächentechnik GmbH bestaat in de toekomst buiten de heer Stephan Rösler ook uit de heer Frank Möller (afdeling straaltechniek) en de heer Volker Löhnert (afdeling glijslijptechniek).

2017 Start van het seminarprogramma van de in 2016 opgerichte Rösler Academy

2018 Oprichting van het merk ‘AM Solutions’ als specialist voor nabewerking van 3D geprinte onderdelen. Oplevering van 180 m2 kantoorruimte op de locatie in Untermerzbach.

2019 Verhuizing en ingebruikname van de nieuwe productievestiging voor compound in Untermerzbach/Memmelsdorf. Opening en ingebruikname van het Rösler Academy gebouw.

2020 Ingebruikname van de nieuwe productievestiging voor keramische procesmedia in Untermerzbach/Memmelsdorf.
Voltooiing van het nieuwe AM Solutions – 3D post-processing ontwikkelingscentrum in Untermerzbach/Memmelsdorf.
Oprichting van AM Solutions – 3D printing services (AM Solutions S.r.l.) op locatie in Italië.
Aanleg van zonnepanelen op een oppervlak van ca. 7.000 m2 op de locaties Memmelsdorf en Hausen – welke het milieu jaarlijks ontlasten met ca. 475 ton CO2.

2021 De leiding van Rösler Oberflächentechnik GmbH wordt in de toekomst verdeeld tussen de heer Stephan Rösler, de heer Volker Löhnert en de heer Oliver Grün.
Voltooiing/opening van het nieuwe bedrijfsrestaurant.
Andere investeringen/ombouwwerkzaamheden ter verbetering van de processen in de bedrijfsinterne logistiek evenals in de machinebouw (bijv. kolomfreesmachine).
Uitbreidingslocatie Frankrijk

Vandaag de dag telt Rösler Groep meer dan 1.500 werknemers wereldwijd, waarvan 995 in Duitsland. Ons distributienetwerk wordt ondersteund door 17 vestigingen en meer dan 150 vertegenwoordigers verdeeld over de wereld. Ondanks de omvang van de organisatie zijn wij nog steeds een familiebedrijf en willen wij dit in de toekomst ook blijven.